Agility är en snabb och glad sport som bygger på ett gott samarbete mellan hund och förare. Sporten handlar om att på kortast möjliga tid och utan fel eller vägringar ta sig igenom en hinderbana. Agility är Sveriges största hundsport.

RBK har en facebookgrupp – RBK´s Agilitygrupp – där man kan hitta träningskompisar, träningstillfällen m m.

Mailadressen är rbkagility@gmail.com om ni vill komma i kontakt med oss.

Resultat och bilder från Blåbärstävlingen den 14 juni

SPONSORER:

edblad #primadog #anicuraroslagenssmådjursklinik #mjukatassenhundrehab #roslagenshundrehab #fixalotfriskvårdrehab #hundstaff #friskvårdsenergi #studiefrämjandet #vallentunadjurklinik
STORT TACK till sponsorerna!

Roslagens BK bjuder in till
Blåbärstävling med andra chansen!
Den 14 juni 2020

Klicka på länken nedan för mer information.

Roslagens BK blåbärstävling

Agility online, går det verkligen? Svaret är ja, det finns massor en framtida agilityhund har nytta av att lära sig innan ni tillsammans entrar planen och i den här kursen får du lära dig många av de sakerna!

Under den här kursen kommer du och din hund lära er bland annat grunder till handling (hur du med hjälp av ditt kroppsspråk och röst styr hunden på banan), svängar, stadga, massa lekövningar, början till targetträning (att applicera på kontaktfälten i framtiden) som kallas Running Contacts eller RC, enkla roliga övningar att träna på både hemma på vardagsrumsmattan och i skogen på promenaden, introduceras för shejping och klickerträning och mycket annat!

Kursen startar 2020-05-01 och fortlöper i 2 månader, tom 2020-05-29. Kostnad 400kr. Betalas in på bankgiro 247-8154. Skriv agility online på betalningen! Anmälan skickas till rbkagility@gmail.com.
Max antal deltagare 6

Du får tillgång till en sluten grupp på Facebook där all info kring de olika lektionerna kommer att finnas. 1 gång i veckan kommer du få nya övningar, totalt 5 lektioner, som du sedan filmar och skickar in till oss för feedback, eller om du har frågor du vill ta skriftligen går det också bra! Du har möjlighet till obegränsad feedback och inga frågor eller funderingar är fel!

Om du vill filma så är det väldigt enkelt att ordna ett youtubekonto där du kan lägga upp dina filmer. Dessa filmer lägger du sedan till i gruppen under din egen ”tråd”.

Vid frågor, hör gärna av dig till rbkagility@gmail.com

Vi kan nu stolt presentera något för klubben helt nytt, en online-baserad grundagility kurs! Perfekt för dig som inte är sugen på att stå ute och frysa under vintern utan vill fokusera på att lägga en bra och stadig grund inomhus – som du sedan med enkelhet kan applicera på hinder och på agilitybanan lagom till våren!

Kursen startar 2020-02-01 och fortlöper i 2 månader, tom 2020-04-01. Det kostar 350 kr.

Du får tillgång till en sluten grupp på Facebook där all info kring de olika lektionerna kommer att finnas. Varannan vecka kommer du få nya övningar, totalt 5 lektioner, som du sedan filmar och skickar in till oss för feedback, eller om du har frågor du vill ta skriftligen går det också bra! Du har möjlighet till obegränsad feedback och inga frågor eller funderingar är fel!

Anmäl dig till rbkagility@gmail.com

Den 24/10 kl 18-20 kommer Linda från Roslagens Hundrehab och föreläser om förebyggande fysträning för agility tränings- och tävlingshund.

Linda Ahrnborg från Roslagens Hundrehab har arbetat med hundar i olika former sedan 1993. Familjen har alltid haft hund och innan hon fick egen hund 1990 så lekte hop på brukshundklubben sam hemvärnet medans pappan tränade familjens hund inom lydnad och räddning. Hon har tävlat agility sedan 12 års ålder, även tävlat i lydnad och agility samt freestyle och lite vallning. Hon har stor förståelse för vilken fysisk belastning en agilityhund utsätts för! Denna kväll kommer vi få lära oss hur man på ett smart och tids- samt kostnadseffektivt sätt kan förebygga skador och förslitningar på våra aktiva hundar! Hon kommer visa enkla övningar, men också förklara hur dom olika muskelgrupperna arbetar så vi kan skydda våra hundar på bästa sätt.

Deltagandet är gratis!

Varmt välkomna!