Agility är en snabb och glad sport som bygger på ett gott samarbete mellan hund och förare. Sporten handlar om att på kortast möjliga tid och utan fel eller vägringar ta sig igenom en hinderbana. Agility är Sveriges största hundsport.

RBK har en facebookgrupp – RBK´s Agilitygrupp – där man kan hitta träningskompisar, träningstillfällen m m.

Mailadressen är rbkagility@gmail.com om ni vill komma i kontakt med oss.

Vi är nu stolta och väldigt glada att kunna erbjuda en fullspäckad kväll med Eva-Marie Wergård 20/2-2020!!

Pris: 200:- (Ej medlem RBK 300:-)

Anmälan senast 16/2 till bg bankgiro 247-8154 eller swish 123 544 09 79 märk din betalning med ”föreläsning E-M 20/2” samt uppge namn och telefonnummer till rbkagility@gmail.com

Våga tro på dig själv – våga tävla – våga förlora för att våga vinna.

Hur går DINA tankar och känslor från träning till efter utförd tävling?

– Vågar du inte sätta mål för rädslan att inte nå dem

– Mål fungerar inte för mig!

– Känner du hur träningen känns 100%, ni är oslagbara – men så anmäler du till tävling och
allt bara rasar?

– Ställer du dig i startposition och frågar dig själv: vad gör vi här egentligen?

– Låser det sig för dig inne på plan/banan och du tappar fokus

– Varför går inte min hund som på träning – vi skämmer ut oss. – Vinner du allt som går att vinna, men så kommer du till tävlingen som verkligen spelar roll – och flowet ni haft  är som bortblåst… varför kan inte jag prestera när det gäller?  Kan du beskriva dina känslor och tankar positiva efter utförd tävling – oavsett resultat?

Mental träning är en pusselbit du vill jobba med! Eva-Marie Wergård har hämtat sina erfarenheter om mental träning både från hundvärlden och idrottsvärlden. Hon är utbildad inom mental träning & coachning, etologi (läran om djurens beteende) och arbetar idag som hundinstruktör och coach i det egna företaget ProPiraya. Hon har också deltagit vid TV-programmet SVT Atleterna, 2014. Eva-Marie har tävlingsframgångar själv i flera olika grenar, bl.a. agility, triathlon och barmarksdrag med flera mästerskap och medaljer. Som hon uttrycker det själv: ”jag älskar att tävla!” läs mer om Eva Marie och hennes hundar på propiraya.wordpress.com Eva Marie Wergård vägleder från hur du vill sätta mål till hur du genom övningar kan hitta RÄTT känsla och vända motgång till framgång. Teori, berättelser från verkligheten, diskussioner och praktiska verktyg blandas vilt – just för att DU skall åka hem med en nytändning och tänka: ÄNTLIGEN vet jag vad jag skall göra! Föreläsning riktar sig till alla – oavsett gren: bruks, agility, lydnad, jakt, rallylydnad, utställning, vardagslydnad etc. ALLA kan få en starkare relation med sin hund och bättre resultat på tävling med mental träning!

Vi kan nu stolt presentera något för klubben helt nytt, en online-baserad grundagility kurs! Perfekt för dig som inte är sugen på att stå ute och frysa under vintern utan vill fokusera på att lägga en bra och stadig grund inomhus – som du sedan med enkelhet kan applicera på hinder och på agilitybanan lagom till våren!

Under den här kursen kommer du och din hund lära er bland annat grunder till handling (hur du med hjälp av ditt kroppsspråk och röst styr hunden på banan), svängar, stadga, massa lekövningar, början till targetträning (att applicera på kontaktfälten i framtiden) som kallas Running Contacts eller RC, enkla roliga övningar att träna på både hemma på vardagsrumsmattan och i skogen på promenaden, introduceras för shejping och klickerträning och mycket annat!

Kursen startar 2020-02-01 och fortlöper i 2 månader, tom 2020-04-01. Det kostar 350 kr.

Du får tillgång till en sluten grupp på Facebook där all info kring de olika lektionerna kommer att finnas. Varannan vecka kommer du få nya övningar, totalt 5 lektioner, som du sedan filmar och skickar in till oss för feedback, eller om du har frågor du vill ta skriftligen går det också bra! Du har möjlighet till obegränsad feedback och inga frågor eller funderingar är fel!

Om du vill filma så är det väldigt enkelt att ordna ett youtubekonto där du kan lägga upp dina filmer. Dessa filmer lägger du sedan till i gruppen under din egen ”tråd”.

Anmäl dig till rbkagility@gmail.com

Den 24/10 kl 18-20 kommer Linda från Roslagens Hundrehab och föreläser om förebyggande fysträning för agility tränings- och tävlingshund.

Linda Ahrnborg från Roslagens Hundrehab har arbetat med hundar i olika former sedan 1993. Familjen har alltid haft hund och innan hon fick egen hund 1990 så lekte hop på brukshundklubben sam hemvärnet medans pappan tränade familjens hund inom lydnad och räddning. Hon har tävlat agility sedan 12 års ålder, även tävlat i lydnad och agility samt freestyle och lite vallning. Hon har stor förståelse för vilken fysisk belastning en agilityhund utsätts för! Denna kväll kommer vi få lära oss hur man på ett smart och tids- samt kostnadseffektivt sätt kan förebygga skador och förslitningar på våra aktiva hundar! Hon kommer visa enkla övningar, men också förklara hur dom olika muskelgrupperna arbetar så vi kan skydda våra hundar på bästa sätt.

Deltagandet är gratis!

Varmt välkomna!