Våra kurser 2021

OBS! Under coronapandemin kommer vi inte att ha någon teori inomhus.
På kurserna är det endast en hundförare per hund dvs inga familjemedlemmar på klubbområdet, vi hoppas ni har förståelse för detta.

Valpkurs special – för dig som vill träna/tävla

Välkommen till en fullspäckad valpkurs som riktar sig till dig som vill lägga en stabil och nödvändig grund för den framtida tränings och tävlingskompisen!
På den här kursen kommer vi att träna på bland annat:
Massor av lek, belöningsutveckling och olika alternativ på belöning
Passivitet vs. explosivitet
Nosduttar, omvänt lockande och target
Klicker och shejpingträning
Runda föremål och prova på att springa i tunnlar och såklart annat viktigt som valpen har nytta av att kunna i vardagen så som sitt-stanna kvar, inkallning och att kunna bli hanterad vid ex. kloklippning eller veterinärbesök.
Du får även tillgång till exklusivt material från vår unika agility online-kurs. Varmt välkommen till en kurs med extra allt!
Vi varvar praktik och teori utefter hur mycket valparna orkar. OBS!! Kursen går varannan vecka men olika dagar.
Instruktörer: Sara Nilsson & Sanna Henriksson (hjälpinstruktör)
Datum: 17/3, 29/3, 14/4, 26/4, 12/5 avslutning
Kl: 19.00-20.30
Kursavgift: 1300:-
Har valpen problem med magen?

Onlinekurs, träna för tävling.

Vid intresse för onlinekurs, maila rbkagility@gmail.com.
Vi kommer vid, tillräckligt intresse, kunna erbjuda onlinekursen med feedback i en sluten facebookgrupp.
Du skickar då in filmer på din träning och får individuell feedback av instruktör.
Kostnad: 600:-
Det går även bra att köpa onlinekursen som den är, utan feedback.
Du får då allt material + bonusmaterial skickat till dig via mailen och har möjlighet att gå träna när, var och hur du vill.
Kostnad: 350:-
Foton Bärbar dator Hundar Djur Datorer

***********************************************************

Exempel på tidigare kurser

Prova på Balansboll

Vill du testa på något nytt? Eller känner du dig osäker på hur du ska gå tillväga med balansbollträningen? Då är detta något för dig och din hund.

För att träna upp hundens grundfysik är balansbollar ett fantastiskt redskap att använda sig av. Men framför allt är det ett väldigt roligt för både hund och ägare! Jag kommer att gå igenom hur du kan lägga upp grundträningen, gå igenom basövningar, vilka risker som finns och hur du kan undvika dem.

Instruktör: Camilla Grunditz
Från 10 månader ska hunden vara
(är intresset stort delar vi in oss i två grupper denna dag och senare lägger träningen för grupp 2)

Obs! kursen kommer att hållas inomhus i klubbstugan! Vi håller oss uppdaterade om läget kring covid-19 och hoppas på att kursen kan genomföras enligt dagens restriktioner.

Lydnadsdag med Malin Karlsson 18/10  FULLTECKNAD

Malin har tävlat i SM och VM i lydnad och kommer tillbaka till oss denna helgen.
Ett tillfälle och man utgår ifrån den nivån man är på.
6 platser och anmälan är bindande.
Krav: Medlemskap i Roslagens BK.
En förare per hund.
Åhörar platser finns dock begränsat antal platser.

Prova på Rallylydnad för nybörjare.

Ni kommer att få chansen att få titta på nybörjarbana och få testa på med er hund för att se om detta är en sport som passar er där ni får lite tips och ideer på vägen. Vi kommer att hålla 3 tillfällen där vi går igenom några nybörjare skyltar, ser över reglerna och tittar närmare på hur ni lär in momenten i rallylydnad.

Glädje att få gör något tillsammans med er hund. Och kanske blir sugna att fortsätta med den här hundsporten.

Instruktör: Karin Månsson

Prova på Cirkelträning   FULLTECKNAD

Denna prova på kurs är upplagd på 3 tillfällen där vi testar på olika övningar som aktiverar och stärker din hunds välmående.
Vi siktar in oss på styrka, balans, rörlighet, explosivitet och kroppskontroll.
Träningen är upplagd i stationsform där man succesivt ökar svårighetsgraden. Detta är både roligt och nyttigt!

Max 8 deltagare

Instruktör: Camilla Grunditz
Krav: Från 10 månader ska hunden vara

Apellklasslydnad för tävlingsintresserade ekipage   FULLTECKNAD

Vi går igenom följande moment :
Linförighet
Framförgående
Läggande under gång
Inkallning
Hopp över hinder
Platsliggning
Budföring

Max 6 st deltagare
Förkunskaper : Hunden ska kunna vara lös tillsammans med andra hundar.
Instruktör: Monica Ericsson

Nybörjare/Fortsättning i Rallylydnad FULLTECKNAD

Rallylydnad är en aktivitet där hund och förare genomför en bana med ett antal skyltar. På varje skylt står det vad man ska göra med hunden och åt vilket håll man ska svänga. Föraren får uppmuntra hunden genom att ropa, klappa händerna eller på annat sätt heja på. Träningen bidrar till god allmänlydnad och kontakt mellan förare och hund. Det viktiga är också att ha roligt tillsammans med sin hund!

Instruktörer: Ullis Skärblom och Jessica Uddèn som hjälpinstruktör.

Prova på Rallylydnad för nybörjare. FULLTECKNAD

Ni kommer att få chansen att få titta på nybörjarbana och få testa på med er hund för att se om detta är en sport som passar er där ni får lite tips och ideer på vägen. Vi kommer att hålla 2 tillfällen där vi går igenom några nybörjare skyltar, ser över reglerna och tittar närmare på hur ni lär in momenten i rallylydnad.

24/8 & 27/8 kl 19.00-21.00

Instruktör: Karin Månsson