Välkommen på kurs hos oss!

Roslagens  Brukshundklubb samarbetar med Studiefrämjandet, ett av Sveriges största studieförbund med ett brett utbud av studiecirklar, utbildningar, kulturarrangemang och föreläsningar. Observera att anmälan till respektive kurs sker via länk till Studiefrämjandets hemsida. Bekräftelse av plats på kursen samt avgift kommer sedan på din mail som du uppger.
För att gå kurs hos oss krävs det ett giltigt medlemskap, mer information om hur du blir medlem finner du HÄR

Våra aktuella kurser

Prova på rallylydnad

Välkommen till tre tillfällen prova på Rallylydnad i inomhushall! Vi kommer att gå igenom nybörjarskyltar, lägga banor, belöningsplacering då man tränar och även titta lite på fortsättningsbana. Vi kommer också att gå igenom regler om vad som krävs om man i framtiden skulle vilja tävla.

Datum: 12/2, 26/2, 5/3
Tid: 11,00-13,00
Plats: MTs hallen, Baldersgatan 25 i Norrtälje, ingång genom MTs butiken
Instruktör: Karin Månsson, hjälpinstruktör Cecilia Karlsson
Avgift: 850:- inkl. kostnad för inomhushall
Max antal: 6 deltagare med hund

Studiecirkel – Från Plan till Plan

Nytt år och snart dags för en ny tävlingssäsong! Oavsett om du är nybörjare, och inte hunnit mer än börja drömma om att någon gång starta på en tävling, eller om du har en lång erfarenhet av att tävla med hund, oavsett om du tävlar i bruks, lydnad, rally eller någon annan av alla roliga tävlingsgrenar som finns, så är du välkommen på studiecirkeln Från plan till plan. Vi läser Helene Lindströms nya bok ”Från plan till plan”, diskuterar och arbetar med det studiecirkelmaterial som finns till boken och praktiserar sedan det vi lärt oss. Obs! att större delen av cirkeln är teoretisk och utan hund!

Så här skriver Helen om sin bok:
”I boken får du ta del av fyra viktiga faktorer för framgång på tävlingsplanen – planering, momentsäkerhet, tävlingsträning och mental träning. Varje faktor är en viktig bit då du bygger ditt personliga “träningspussel”.”

Datum: Mån 24/1, 31/1, 7/2,14/2, 21/2, 7/3,14/3 och 21/3 (Evenuellt flyttas något tillfälle till veckoslut, dagtid. Datum för detta bestäms i så fall gemensamt vid cirkelstart).
Tid:19.00-21.00
Plats: Klubbstugan
Cirkelledare: Mari Andersson
Avgift: 500:- inkl bok, studiematerial och fika
Max antal: 18 deltagare

Allmänlydnad

I denna kurs kommer vi att fördjupa oss i inkallning, vänta, betydelsen av ordet nej, hur vi leker med våra hundar och förtroendeövningar. Vi kommer även prova på uppletande/nosarbete, gå fint i koppel och träna på hundmöten. Vi vill tillsammans med er skapa ett enklare och behagligare liv med din bästa kompis. Alla övningar individanpassas för respektive ekipage. Kursen passar alla med hund över 6månader.

Instruktörer: Karin Månsson och Anna Falck som genomför denna kurs via instruktörsutbildning hos SBK
Datum: Måndagar och Lördagar 7/2, 14/2, 21/2, 14/3, 21/3, 4/4, 26/3 och 2/4
Tid: 18.30- 20 på måndagar. 11-12.30 på lördagar
Plats: Roslagens Brukshundklubb
Avgift: 1000:- inkl. fika
Max antal: 8 deltagare med hund

Tävlingslydnad helgkurs

Under en hel helg kommer vi tillsammans med duktiga Moa Bäcklund och Alba Sand Hellman (@ma.de.swe) att fokusera på och grotta ner oss i fritt följ, apportering samt ett valfritt moment i tävlingslydnad. Såhär beskriver Moa och Alba sitt tänk kring träning: ”Vår träning vill vi ska genomsyras av hög drift, stort engagemang och total fokus – samt något så luddigt som att vi vill att både hundar och förare ska visa hjärta i allt vi gör!

Datum: 2-3/4
Tid: 9-16 båda dagarna
Plats: Roslagens Brukshundklubb
Avgift: 2500:- inkl frukost och eftermiddagsfika

Privatlektion

Vid intresse för privatträning, skicka ett mail till kurser@roslagensbk.se med info om vad ni önskar för typ av träning så parar vi ihop er med rätt instruktör.

400:-/timme

Onlinekurs – träna för tävling

En onlinekurs på 5 lektioner för dig som vill lära hunden att snabbt växla mellan full gas till lugn och fokus. I onlinekursen finner du enkla och roliga övningar att träna på både hemma och på klubben.
Passar alla hundar, både valpar som vuxna.

Foton Bärbar dator Hundar Djur DatorerAvgift: Onlinekurs utan feedback: 350:-
Avgift: Onlinekurs med individuell feedback från instruktör, på filmer som du skickar in (erbjuds endast vid tillräckligt intresse): 600:-
Vid intresse för onlinekurs: maila rbkagility@gmail.com.

Observera att kursanmälan är bindande och gäller samtliga kurser och föreläsningar. Hela summan återbetalas vid uppvisande av sjuk eller veterinärintyg. Vi ber dig därför att vara extra noggrann att läsa kursbeskrivning och eventuella krav på dig som deltagare/din hund när du anmäler dig till kurs hos oss.
Vid frågor om kursanmälan och/eller betalning kontakta: marika.larsson@studieframjandet.se
Vid frågor om kursen och dess upplägg kontakta: kurser@roslagensbk.se