Välkommen på kurs hos oss!

Roslagens  Brukshundklubb samarbetar med Studiefrämjandet, ett av Sveriges största studieförbund med ett brett utbud av studiecirklar, utbildningar, kulturarrangemang och föreläsningar. Observera att anmälan till respektive kurs sker via länk till Studiefrämjandets hemsida. Bekräftelse av plats på kursen samt avgift kommer sedan på din mail som du uppger.
För att gå kurs hos oss krävs det ett giltigt medlemskap, mer information om hur du blir medlem finner du HÄR

Observera att kursanmälan är bindande och gäller samtliga kurser och föreläsningar. Hela summan återbetalas vid uppvisande av sjuk eller veterinärintyg. Vi ber dig därför att vara extra noggrann att läsa kursbeskrivning och eventuella krav på dig som deltagare/din hund när du anmäler dig till kurs hos oss.
Vid frågor om kursanmälan och/eller betalning kontakta: marika.larsson@studieframjandet.se
Vid frågor om kursen och dess upplägg kontakta: kurser@roslagensbk.se

 

 

Våra aktuella kurser

 

En riktigt bra relation med Kenth Svartberg

Välkommen till en lärorik föreläsning på Roslagens Brukshundklubb.Grunden för att lyckas med sin hund, vare sig det gäller familjehunden eller tävlingshunden, är en bra relation till den. Tack vare arvet från vargen kan hunden lära sig att fungera, förstå och trivas med sin flock. Detta trots att den moderna flocken består av individer tillhörande en helt annan art – människan. Det här föredraget handlar om möjligheterna för oss att bygga upp en bra relation till hunden. Kvällen kommer att handla om begrepp som kommunikation, samarbete och rollfördelning inom gruppen. Välkomna!

Datum: 18/10
Tid: 18.30-21
Plats: Roslagens Brukshundklubb, Höstgatan 2
Föreläsare: Kenth Svartberg
Anmälan: Klicka här för att komma till anmälan
Avgift:300:- för medlemmar i RBK, 350:- för icke-medlemmar. Inkl.fika
Max antal: 50 deltagare, utan hundVardagslydnad(fulltecknad)

Kursen riktar sig till alla med hundar äldre än 6 månader som vill ha en följsam och engagerad hund i vardagen. Vi kommer att jobba med dig och din hunds relation, gå igenom olika kontakt – och följsamhetsövningar, träna inkallning, nosarbete, miljöträning. Vi kommer vid ett tillfälle att besöka Norrtälje stad och ett tillfälle kommer vi vara i skogen. När vi fikar tillsammans kommer det finnas utrymme för frågor och samtal kring dig och din hunds vardag.

Som kurslitteratur kommer vi att använda Bäst Var-Dag av (M. Brandel & S. Svendsen) som utgår ifrån att det hunden gör mycket blir den bra på! Boken finns att köpa på plats.

Datum: 19/9, 26/9, 3/10, 10/9, 17/9, 24/9
Tid: 15-16.30
Plats: Roslagens Brukshundklubb
Instruktörer: Kerstin Lundin och Agnetha Ekholm
Anmälan: Klicka här för att komma till anmälan
Avgift: 1400:- inkl.fika
Max antal: 8 deltgare med hund


 

Fortsättningskurs i Agility(fulltecknad)

På denna kurs kommer vi att jobba vidare med att förbättra er handling, tajming och fart runt banan. Vi jobbar vidare med hindersäkerhet och hundens färdigheter inom agility och stort fokus kommer att läggas på kontaktfältshindren (Balans, Gunga & A-hinder), slalom samt kombinationer & banor. Kursen innehåller både teori och praktik. Du behöver tidigare ha gått grundkurs i agility eller har motsvarande kunskaper och din hund behöver kunna arbeta lös under kursen. 

Datum: 22/8, 29/8, 12/9, 26/9, 10/10, 17/10
Tid: 18:00-20:15
Plats: Roslagens Brukshundklubb
Instruktörer: Linnea Kalliomäki, Lisa Dahl & Sara Nilsson
Anmälan: Klicka här för att komma till anmälan
Avgift: 1600:- inkl.fika
Max antal: 8 deltagare med hund
Krav: Hunden måste vara minst 12 månader


Rallylydnad(fulltecknad)

På denna kurs kommer vi att jobba med  grundmomenten för att få en fin start med mycket kontakt och med glädje skapa en fin relation. Vi kommer att gå igenom hur man tränar in nybörjarklassen i Rallylydnad och sätter grunderna för alla klasser som kommer framöver. Ni behöver inte ha tävlat i Rallylydnad, med det är en stor fördel för er att hunden kan sitt, ligg och följa er då ni går med hunden vid sidan.  Denna kurs passar även dig som startat tävling i nybörjarklass eller har gått kurs tidigare , vi kommer att titta på detaljer för att få skyltarna att blir genomförda på ett bra och riktigt sätt vilket är nyttigt för alla.

Datum: (Obs. Olika kursdagar och tider )  8/9, 18/9, 22/9, 3/10, 6/10, 9/10
Plats: Roslagens Brukshundklubb
Instruktörer: Karin Månsson & Hjälpinstruktör Cecilia Karlsson
Anmälan:Klicka här för att komma till anmälan
Avgift: 1400:- inkl.fika
Max antal: 8 deltagare med hundRallylydnad Avancerad klass

Välkokmmen till en rallylydnaskurs för avancerad klass! Vi kommer att titta på skyltmomenten, träna på svåra kombinationer, individuella utmaningar och på detaljer för att få rallyn att flyta på.
Vi kommer att träna in högerhandling. Ni behöver inte ha tävlat i Rallylydnad, men det är en stor fördel om ni har koll på alla skyltar i nybörjare och fortsättning. I avancerad klass har man sin hund lös så det underlättar för er om ni har god kontroll och att fria följet/följsamheten sitter någorlunda.

Datum: (Obs. Olika kursdagar och tider) 13/10, 23/10, 27/10, 30/10, 6/11, 10/11
Plats: Roslagens Brukshundklubb
Instruktörer: Karin Månsson & Hjälpinstruktör Cecilia Karlsson
Anmälan: Klicka här för att komma till anmälan
Avgift: 1600:- inkl.fika
Max antal: 8 deltagare med hundVardagslydnad (fulltecknad)

Kursen riktar sig till dig som vill ha en följsam och engagerad hund i vardagen. Vi kommer att jobba med din och din hunds relation, gå igenom olika kontakt – och följsamhetsövningar, träna inkallning, nosarbete, miljöträning. Allt utgår ifrån enkla övningar som vi bygger på under kursens gång. Att träna tillsammans med sin hund är bland det roligaste som finns både för hunden och människan! Hunden ska ha fyllt 6månader vid kursstart.

Datum: 30/8, 6/9, 13/9,20/9,27/9,4/10
Tid: 15-16.30
Plats: Roslagens Brukshundklubb (ett tillfälle i skogen och ett tillfälle i norrtälje stad)
Instruktörer: Annette Rosengren och Isabel Andersson
Anmälan: Klicka här för att komma till anmälan
Avgift: 1400:- inkl.fika
Max antal: 8 deltagare med hund
Medtages: Gott godis i mängder till varje kurstillfälle, leksak till hunden och en filt att ligga på, samt vaccinationsintyg till första tillfället.Valpkurs (fulltecknad)

Kursen riktar sig till alla med valpar upp till 5 månader som vill lägga grunden till en följsam och engagerad hund i vardagen. Vi kommer att jobba med dig och din valps relation, gå igenom grunder för kontakt – och följsamhetsövningar, träna inkallning, prova på lite nosarbete och miljöträning. Allt utgår ifrån enkla och lekfulla övningar i grupp med andra valpar och människor. Att skapa en trygg relation tillsammans med sin valp ger så mycket för hundens fortsatta utveckling! Vi kommer vid ett tillfälle att besöka Norrtälje stad. När vi fikar tillsammans kommer det finnas utrymme för frågor och samtal kring dig och din valps vardag. Som kurslitteratur kommer vi att använda Bäst Var-Dag (M. Brandel & S. Svendsen) som utgår ifrån att det hunden gör mycket blir den bra på! Boken finns att köpa på plats.

Datum: 8/9, 15/9, 22/9,29/9, 6/10, 13/10
Tid: 15-16.30
Plats: Roslagens Brukshundklubb
Instruktörer: Isabel Andersson & Hjälpinstruktör Klara Kristalova
Anmälan: Klicka här för att komma till anmälan
Avgift: 1400:- inkl.fika
Max antal: 8 deltagare med hund
Medtages: Gott godis i mängder till varje kurstillfälle, leksak till hunden och en filt att ligga på samt vaccinationsintyg till första tillfälletVardagslydnad  (fulltecknad)

Den här kursen riktar sig till hundar från 6 månader och uppåt. Vi tränar utifrån allmänlydnadspasset med övningar som ökar er relation och där ni får verktyg att jobba vidare tillsammans. Vi kommer att träna på: gå fint i koppel, inkallning, stoppkommando, stadga att sitta kvar med och utan störning, hundmöten och även prova på lite av sporterna spår, uppletande  rallylydnad och mycket annat.  Som kurslitteratur kommer vi att använda Bäst Var-Dag (M. Brandel & S. Svendsen) boken finns att köpa på plats.

Datum: 5/9, 12/9, 17/9, 19/9, 10/10, 17/10
Plats: Roslagens Brukshundklubb
Instruktörer: Karin Månsson & Hjälpinstruktör Maria Wägner
Anmälan: Klicka här för att komma till anmälan
Avgift: 1400:- inkl.fika
Max antal: 8 deltagare med hund
Medtages: Leksak, godis, kläder efter väder samt vaccinationsintyg till första tillfället


Privatlektion

Vid intresse för privatträning, skicka ett mail till kurser@roslagensbk.se med info om vad ni önskar för typ av träning så parar vi ihop er med rätt instruktör.

400:-/timmeOnlinekurs – träna för tävling

En onlinekurs på 5 lektioner för dig som vill lära hunden att snabbt växla mellan full gas till lugn och fokus. I onlinekursen finner du enkla och roliga övningar att träna på både hemma och på klubben. 
Passar alla hundar, både valpar som vuxna.

Foton Bärbar dator Hundar Djur DatorerAvgift: Onlinekurs utan feedback: 350:-
Avgift: Onlinekurs med individuell feedback från instruktör, på filmer som du skickar in (erbjuds endast vid tillräckligt intresse): 600:-
Vid intresse för onlinekurs: maila rbkagility@gmail.com.