I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, luktsinnet. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer. Hunden får både fysisk och mental stimulans genom att dofterna placeras på olika höjder och i varierande miljöer. Nose Work är en aktivitet som alla hundar (både unga och gamla) och hundägare kan delta i.

Vill du veta mer, kontakta Marika Larsson, mail: noseworkrbk@hotmail.com.

Pay&Train, Nosework, NW1 med Eukalyptus, RBK.

Roslagens Brukshundklubb bjuder in till
Pay&Train i Nosework som vänder sig till dig som tillsammans med din hund genomfört en nybörjarkurs eller liknande i Nosework.

Denna Pay&Train omfattar 4 sökområden, ett inomhus sök, ett behållarsök, ett fordons sök och ett utomhus sök. NW1 med Eukalyptus.

– Du får en maxtid vid varje sökområde.
– Du bestämmer själv om du vill veta var lägorna är utplacerade eller ej vid respektive
sökområde.
– Du har möjlighet att få dina sök filmade med din egen mobiltelefon eller om du har en kamera.

SKK:s regler för vaccination gäller.
Löptikar får delta men startar sist.

När:
Lördagen den 25 augusti med start. SAMLING KL. 11.00 för information och banvandring.
Första start efter avslutad banvandring.
NW1 med Eukalyptus

Var:
Roslagens Brukshundklubb
Höstgatan 2, 761 21 Norrtälje

Antal starter: 20
Först till kvarn gäller, du är garanterad din plats först när du betalt startavgiften och efter det att du fått din anmälan bekräftad i ett svarsmail.
Det kommer finnas en reservlista.

Krav för deltagande:Att du och din hund genomfört en nybörjarkurs eller liknande i Nosework.
Kostnad: 100 kr.

Betalas in på bankgiro;
247-8154 Roslagens BK
Efter mottagen betalning blir din anmälan bekräftad och du får ett mail.

Anmälan:
Du kan anmäla dig från och med den 16 augusti kl. 00.01 till och med den 23 augusti kl. 23.59 genom att maila till:
noseworkrbk@hotmail.com

Ange följande:
• Ditt namn, telefonnr, mailadress, klubb
• Hundens namn, ras och mankhöjd

Hjärtligt välkommen önskar RBK Nosework!

RBK Nosework Träningstävling

Roslagens Brukshundklubb bjuder in till en träningstävling i Nosework som vänder sig till dig som gått en eller flera Nosework kurser. Denna träningstävling är upplagd som en vanlig tävling men omfattar endast 2 sökområden, ett utomhus sök och ett fordons sök. Den som tillsammans med sin hund hittar doftgömmorna i de två söken, utan fel och inom tiden, får en rosett.

SKK:s regler för vaccination gäller. Löptikar får delta men startar sist.

När: 11 juli med start från kl 18.00, det är en start var tionde minut, på din anmälan uppger du önskad starttid, om din önskade tid redan är upptagen men om det finns platser kvar erhåller du den lediga starttid som ligger närmast din önskade starttid; 18.00, 18.10, 18.20, 18.30, 18.40, 18.50, 19.00, 19.10, 19.20, 19.30, 19.40, 19.50, 20.00, 20.10, 20.20, 20.30, 20.40, 20.50.

Var: Carlmark Entreprenad AB, Granlundsvägen 64, 762 91 RIMBO.

Antal starter: 18. Först till kvarn gäller, du är garanterad din plats först när du betalt startavgiften efter det att du fått din anmälan bekräftad i ett svarsmail. Det kommer finnas en reservlista.

Krav för deltagande: Att du och din hund genomfört en nybörjarkurs eller liknande i Nosework.

Kostnad: 100 kr. Betalas in på bankgiro- 247-8154 Roslagens BK efter bekräftad anmäld plats.(Om möjligt är det bra om du kan visa din inbetalning vid start.)

Anmälan: Du kan anmäla dig från och med den 25 juni kl. 10.00 till och med den 6 juli kl. 23.59 genom att maila till;

noseworkrbk@hotmail.com

Ange följande: • Ditt namn, telefonnr, mailadress, klubb • Hundens namn, ras, mankhöjd

Hjärtligt välkommen önskar RBK Nosework !