Fotograf: Linda Liko

Bruksprov är ett samlingsnamn på hundsporterna patrull, rapport, skydd, spår och sök. Bruksprov passar aktiva hundar och hundägare som gillar naturen. Specialgrenarna skiljer sig åt och bygger på

samarbete och fokus. Alla hundar får gå kurs, men bara registrerade hundar får tävla.

På RBK har vi träning och kurser i grenarna spår och sök.
Kontakta tävlingskommittén om du vill veta mer, mail: tavling@roslagensbk.se

Regelrevidering

Svenska Brukshundklubben, SBK, bjuder nu in för att lämna synpunkter inför revideringen av reglerna som ska börja gälla 2022. De tävlingsformer det gäller är: lydnad, rallylydnad, bruks och Nordic Style ( IPO-NS).

Alla som vill kan lämna synpunkter via formulär på SBKs hemsida som privatperson, www.brukshundklubben.se/tavling-utstallning/regelrevidering-2022/ .

Man kan även lämna åsikter från klubbar och distrikt.

RBK kommer att ha ett möte där vi diskuterar nuvarande regler. Mötet äger rum 25 november kl 17.00 i klubbstugan och då främst behandla bruksreglerna.

NYA KM-REGLER FÖR BRUKS-KM 2019

UTFÖRANDE

Koff

Spår sök som i Lkl            7/24  31

Uppletande Hkl                8

Platsliggning Lkl              3

Frittfölj Hkl                       3

Inkall m st Hkl                 1

Kryp Lkl                             3

Hopp Lkl                            3

Apport metall                   1

Totalt                                 53

Alla moment är obligatoriska och de frivilliga momenten som tidigare kunnat väljas har utgått.

KM:et genomförs om det anmäls minst 5 deltagare.

Prel. tidpunkt för KM:et 2019 är under våren.

Klubbmästare (spår) 2017

Lena Ferm med Malte